Inkoop Voorwaarden
Artikel 1
INKOOPVOORWAARDEN van INTER-GREEN B.V.
Gevestigd te Beuningen Platinawerf 22-26
Definities, toepasselijkheid en wijzigingen
- 1.1 In deze Inkoopvoorwaarden worden de hierna gebruikte begrippen en uitdrukkingen als volgt gedefinieerd:
- Gebruiker: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Inter-Green B.V.;
- Leverancier: iedere persoon met wie Gebruiker een Overeenkomst aangaat dan wel met wieGebruiker onderhandelt over de totstandkoming van een Overeenkomst;
- Overeenkomst: iedere overeenkomst die met betrekking tot een Leverantie tot stand komt tussen Gebruiker en Leverancier, elke wijziging daarvan of aanvulling daarop alsmede alle (rechts)handelingen ter voorbereiding en uitvoering van de Overeenkomst;
- Leverantie: de levering (verhuur en andere wijze van ter beschikkingstelling daaronder begrepen) van goederen en – indien overeengekomen – de installatie of montage daarvan alsmede het verlenen van diensten en het verrichten van werkzaamheden door Leverancier;
- Levering: één of meer goederen in het bezit stellen van respectievelijk in de macht brengen van Gebruiker en de eventuele installatie en montage van deze goederen alsmede het verlenen van diensten door Leverancier;
- Partijen: Gebruiker en Leverancier;
- Schade: ieder nadeel in welke vorm dan ook, zowel direct als indirect, waarondermede wordt begrepen een boete, immateriële schade, bedrijfsschade, milieuschade en gevolgschade zoals gederfde winst;
- Schriftelijk: een mededeling per brief, per telefax of per e-mail.
- Indien aan woorden in de meervoudsvorm een gedefinieerde betekenis wordt toegekend, wordt daaronder mede de enkelvoudvorm begrepen en vice versa.
- 1.2 In geval van strijdigheid prevaleert de tekst van het document dat als de Overeenkomst kan worden beschouwd, boven deze Inkoopvoorwaarden.
- 1.3 Deze Inkoopvoorwaarden zijn van toepassing op en maken deel uit van alle aanvragen, aanbiedingen, opdrachten, opdrachtbevestigingen en Overeenkomsten tussen Gebruiker en Leverancier. De algemene voorwaarden of vergelijkbare voorwaarden van Leverancier worden uitdrukkelijk van de hand gewezen.
- 1.4 Een Leverancier ten aanzien van wie deze Inkoopvoorwaarden van toepassing zijn geweest, wordt ook geacht akkoord te zijn gegaan met het van toepassing zijn van deze Inkoopvoorwaarden op latere aanvragen, aanbiedingen, opdrachten, opdrachtbevestigingen en Overeenkomsten tussen Gebruiker en Leverancier.
- 1.5 Van deze Inkoopvoorwaarden afwijkende bepalingen, voorwaarden en/of afspraken zijn slechts geldig indien en voor zover deze Schriftelijk en uitdrukkelijk door Gebruiker zijn bevestigd.
- 1.6 Mocht enige bepaling van deze Inkoopvoorwaarden naar het oordeel van de bevoegde rechterniet van toepassing of in strijd met de openbare orde of wet zijn, dan zal slechts de betreffende bepaling als niet geschreven worden beschouwd, maar zullen deze Inkoopvoorwaarden voor het overige volledig van kracht blijven. In plaats van een eventueel ongeldige bepaling heeft te gelden een bepaling die de bedoeling van Partijen het meest benadert.
- 1.7 Gebruiker is bevoegd wijzigingen in deze Inkoopvoorwaarden aan te brengen. De wijzigingen treden direct in werking op het door Gebruiker aangekondigde tijdstip.
- 1.8 Aan de opschriften (“kopjes”) bij en de nummering van de artikelen van deze Inkoopvoorwaarden komt geen zelfstandige betekenis toe. De opschriften en nummering zijn niet van invloed op de uitleg van de bepalingen van deze Inkoopvoorwaarden.
- 1.9 In geval van verschillen tussen deze Inkoopvoorwaarden en vertalingen daarvan prevaleert de Nederlandse tekst.
Artikel 2 Aanvragen, aanbiedingen en totstandkoming van een Overeenkomst
- 2.1 Alle door Gebruiker gedane aanvragen tot het aangaan van een Overeenkomst zijn te allen tijde vrijblijvend.
- 2.2 Op een aanvraag van Gebruiker volgt een aanbieding van Leverancier. Een door Leverancier uitgebrachte aanbieding is steeds kosteloos en wordt geacht Leverancier te binden bij aanvaarding door Gebruiker.
- 2.3 Een Overeenkomst komt tot stand nadat Gebruiker de door Leverancier uitgebrachte aanbieding Schriftelijk heeft aanvaard. Bij afroepcontracten (zijnde Overeenkomsten waarbij vastgestelde aantallen goederen tegen vooraf vastgestelde prijzen en condities naar behoefte door Gebruiker kunnen worden afgeroepen) komt de Overeenkomst tot (deel)levering tot stand, telkens op het moment dat de order voor een (deel)levering, binnen het kader van het afroepcontract, door Gebruiker wordt verzonden.
- 2.4 Indien bij de uitvoering van de Overeenkomst gebruik wordt gemaakt van door Gebruiker ter beschikking gestelde of door haar goedgekeurde tekeningen, modellen, specificaties, instructies, keuringsvoorschriften en dergelijke, maken deze deel uit van de Overeenkomst.
- 2.5 Door Gebruiker bij de uitvoering van de Overeenkomst ter beschikking gestelde tekeningen, modellen, specificaties etc., blijven te allen tijde eigendom van Gebruiker tenzij Schriftelijk en uitdrukkelijk afwijkende afspraken zijn gemaakt door Partijen.
Artikel 3 Wijzigingen
- 3.1 Aanvullende afspraken en/of wijzigingen ten opzichte van de Overeenkomst binden Gebruiker niet, tenzij zulks Schriftelijk en uitdrukkelijk door Gebruiker wordt bevestigd. Leverancier mag geen wijzigingen aanbrengen of uitvoeren ten opzichte van de Overeenkomst zonder voorafgaande Schriftelijke en uitdrukkelijke toestemming van Gebruiker.
- 3.2 Gebruiker is te allen tijde bevoegd te verlangen dat de omvang en/of de hoedanigheid van Leverantie wordt gewijzigd. Indien een wijziging naar het oordeel van Leverancier gevolgen heeft voor de overeengekomen prijs en/of het tijdstip van Levering, is hij verplicht Gebruiker hieromtrent zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen vijf werkdagen na de kennisgeving maar in alle gevallen voordat aan de wijziging gevolg wordt gegeven, Schriftelijk te informeren. Indien deze gevolgen voor de prijs en/of levertijd naar het oordeel van Gebruiker onredelijk zijn ten opzichte van de aard en de omvang van de wijziging, heeft Gebruiker het recht de Overeenkomst te ontbinden door middel van een Schriftelijke kennisgeving aan Leverancier, zonder tot enigerlei vergoeding van Schade jegens Leverancier gehouden te zijn.
- 3.3 Indien de omvang en/of de hoedanigheid van de Leverantie als gevolg van de in lid 2 van dit artikel bedoelde wijzigingen worden verzwaard dan wel uitgebreid, is er sprake van meerwerk. Leverancier is niet gehouden tot uitvoering van meerwerk waarvoor zij geen Schriftelijke en uitdrukkelijke opdracht heeft gekregen van Gebruiker.
Artikel 4 Overdracht van verplichtingen en uitvoering van de Overeenkomst door derden
- 4.1 Leverancier kan de Overeenkomst slechts met voorafgaande Schriftelijke toestemming van Gebruiker geheel of gedeeltelijk overdragen aan een derde of door een derde laten uitvoeren. Aan deze Schriftelijke toestemming kunnen voorwaarden worden verbonden door Gebruiker.
- 4.2 Indien Gebruiker Schriftelijke en uitdrukkelijke toestemming geeft aan Leverancier tot overdracht of uitbesteding van verplichtingen voortvloeiend uit de Overeenkomst aan derden, dan geschiedt dat te allen tijde onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat Leverancier met betrekking tot de uitvoering van de Overeenkomst jegens die derde dezelfde voorwaarden bedingt die Gebruiker jegens Leverancier heeft bedongen, met inbegrip van deze Inkoopvoorwaarden.
- 4.3 In gevallen van overdracht aan een derde van (een gedeelte van) de verplichtingen uit de Overeenkomst van Leverancier is deze verplicht aan Gebruiker te melden welke zekerheden zijn gesteld voor de afdracht van btw, loonbelasting en sociale premies, die wettelijk zijn voorgeschreven voor werkgevers.
- 4.4 Toestemming van Gebruiker zoals bedoeld in lid 1 van dit artikel, ontslaat Leverancier niet van enige verplichting uit de Overeenkomst. Leverancier blijft onder alle omstandigheden jegens Gebruiker volledig verantwoordelijk en aansprakelijk voor de uit de Overeenkomst voortvloeiende verplichtingen.
- 4.5 Leverancier vrijwaart Gebruiker voor alle aanspraken van welke aard dan ook, die de door Leverancier ingeschakelde derden jegens Gebruiker mochten laten gelden ter zake van eventueel geleden of te lijden Schade tijdens de uitvoering van de door hen opgedragen werkzaamheden.
Artikel 5 Prijs en prijsherziening
- 5.1 De geoffreerde en overeengekomen prijzen luiden steeds in Euro’s en zijn exclusief btw. De prijzen zijn gebaseerd op de leveringsconditie “Delivered Duty Unpaid” conform Incoterms 2010, op de overeengekomen plaats van Levering en omvatten alle kosten in verband met de Leverantie.
- 5.2 De geoffreerde en overeengekomen prijzen zijn vast en kunnen door Leverancier niet eenzijdig worden gewijzigd, tenzij de Overeenkomst de omstandigheden vermeldt die tot prijsaanpassing kunnen leiden, alsmede de wijze waarop de aanpassing plaatsvindt.
Artikel 6 Facturering en betaling
- 6.1 Tenzij Schriftelijk anders is overeengekomen, vindt betaling van de factuur plaats binnen 60 dagen na ontvangst van zowel de factuur als alle bij de Leverantie behorende documentatie alsmede nadat Gebruiker de Leverantie volledig heeft goedgekeurd. Leverancier dient op zijn factuur duidelijk en overzichtelijk het ordernummer van Gebruiker te vermelden. Indien op een factuur geen ordernummer is vermeld, is Gebruiker gerechtigd om de factuur aan Leverancier te retourneren. In een dergelijk geval kan geen sprake zijn van enige betalingsverplichting van Gebruiker jegens Leverancier ter zake de geretourneerde factuur.
- 6.2 Bij betaling binnen 14 dagen ontvangt Gebruiker een betalingskorting van 3% op het factuurbedrag.
- 6.3 Gebruiker is gerechtigd de betaling op te schorten indien zij een tekortkoming in de Leverantie constateert.
- 6.4 Gebruiker heeft het recht het bedrag van de factuur te verrekenen met bedragen die Leverancier verschuldigd is aan Gebruiker.
- 6.5 Betaling door Gebruiker houdt op geen enkele wijze afstand van enig recht in.
Artikel 7 Tijdstip en plaats van Levering
- 7.1 Het overeengekomen tijdstip van Levering is een fatale termijn. Bij niet-tijdige Levering is Leverancier direct en zonder nadere ingebrekestelling in verzuim en gehouden alle hieruit voortvloeiende Schade van Gebruiker te vergoeden.
- 7.2 Leverancier dient dreigende levertijdoverschrijding onverwijld Schriftelijk te melden aan Gebruiker. Een dergelijke melding ontslaat Leverancier niet van diens verplichting tot schadevergoeding zoals bepaald in lid 1 van dit artikel.
- 7.3 In geval van niet-tijdige levering is Gebruiker, naast het vorderen van schadevergoeding, gerechtigd Leverancier een nadere termijn te stellen waarbinnen deze alsnog aan zijn leveringsverplichting moet voldoen, dan wel de Overeenkomst zonder nadere ingebrekestelling geheel of gedeeltelijk te ontbinden zonder tot schadevergoeding jegens Leverancier gehouden te zijn.
- 7.4 Levering vindt plaats “Delivered Duty Unpaid” conform Incoterms 2010 op het door Gebruiker opgegeven adres.
- 7.5 Indien Leverancier zich heeft verplicht tot het verlenen van diensten en/of het verrichten van werkzaamheden, dienen de diensten en/of de werkzaamheden te worden verleend c.q. verricht op de door Gebruiker opgegeven plaats van verrichting.
7.6 Gebruiker heeft het recht de Levering uit te stellen. Leverancier zal in dat geval de goederen deugdelijk verpakt, afgescheiden en herkenbaar opslaan, conserveren, beveiligen en verzekeren.
Artikel 8 Garantie
8.1 Leverancier garandeert dat de Leverantie:
- voldoet aan en in overeenstemming is met alle door Gebruiker aan de Leverantie gestelde eisen zoals opgenomen in de Overeenkomst, in een bestek, in tekeningen en in andere documenten en/of voorschriften;
- voldoet aan en in overeenstemming is met de eisen die wet en andere regelgeving (waaronder mede wordt verstaan Europese wet- en regelgeving) voorschrijven;
- voldoet aan de eisen van de binnen de branche waartoe Leverancier behoort gehanteerde kwaliteits- en veiligheidsnormen zoals deze gelden ten tijde van de Leverantie;
- beschikt over de eigenschappen die door Leverancier zijn toegezegd of Gebruiker mocht verwachten;
- vrij is van gebreken; en
- geschikt is voor het doel waarvoor zij is bestemd.
8.2 Bij verzuim.
een toerekenbare tekortkoming van Leverancier is deze zonder nadere ingebrekestelling in
- 8.3 Indien Gebruiker constateert dat de Leverantie geheel of gedeeltelijk niet voldoet aan de garanties genoemd in lid 1 van dit artikel, dan zal Leverancier voor zijn rekening en risico de tekortkoming(en) ongedaan maken binnen de door Gebruiker gestelde termijn en aansprakelijk zijn voor alle hieruit voortvloeiende directe en indirecte schade. Leverancier is verplicht om onderdelen van de geleverde goederen gedurende de gebruikelijke levensduur van de goederen op voorraad te houden.
- 8.4 Tenzij dit onmogelijk is, dient de tekortkoming steeds ter plaatse ongedaan te worden gemaakt. Indien het ongedaan maken van de tekortkoming bestaat uit het herstellen van een of meer door Leverancier geleverde goederen en herstel van de goederen ter plaatse niet mogelijk is, dient Leverancier voor zijn rekening en risico zorg te dragen voor het transport van en naar de voor herstel geschikte locatie. Op verzoek van Gebruiker zal Leverancier gedurende de voor herstel benodigde periode kosteloos geschikte goederen ter vervanging aan Gebruiker ter beschikking stellen.
- 8.5 Indien Leverancier de tekortkoming niet binnen de door Gebruiker gestelde termijn ongedaan heeft gemaakt, dan wel Gebruiker op goede gronden vreest dat het Leverancier niet gaat lukken de tekortkoming binnen de door Gebruiker gestelde termijn ongedaan te maken, is Gebruiker gerechtigd op kosten van Leverancier de tekortkoming geheel of gedeeltelijk door een derde ongedaan te laten maken dan wel de Leverantie geheel of gedeeltelijk door een derde te laten uitvoeren, onverminderd:a. de verplichting van Leverancier alle door Gebruiker geleden en nog te lijden Schade te vergoeden; enb. de bevoegdheid van Gebruiker de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden.
- 8.6 Leverancier is wettelijke handelsrente verschuldigd over bedragen die Gebruiker vooruit heeft betaald gedurende de periode dat Leverancier in verzuim is.
Artikel 9 Intellectuele en industriële eigendomsrechten
- 9.1 Leverancier staat in voor het vrije en ongestoorde gebruik door Gebruiker van de geleverde goederen. Leverancier vrijwaart Gebruiker voor alle aanspraken die voortvloeien uit een inbreuk op enig industrieel of intellectueel eigendomsrecht.
- 9.2 Leverancier zal aan Gebruiker alle Schade, kosten en interest vergoeden die het gevolg is van enige inbreuk op de in het vorige lid van dit artikel bedoelde rechten.
- 9.3 De intellectuele en industriële eigendom die door Leverancier in het kader van de uitvoering van de Overeenkomst zijn ontwikkeld, komen uitsluitend toe aan Gebruiker. Leverancier zal de daarop betrekking hebbende documenten en gegevensdragers kosteloos ter beschikking stellen aan Gebruiker. Gebruiker is volledig vrij in het gebruik van deze documentatie en gegevensdragers.
- 9.4 Leverancier verleent aan Gebruiker een niet-exclusieve licentie op haar eventuele rechten op intellectuele eigendom ter zake van prestaties, die niet uitsluitend voor Gebruiker zijn verricht. Gebruiker heeft krachtens deze licentie het recht op toepassing, gebruik en verveelvoudiging ten behoeve van de eigen bedrijfsvoering. Intellectuele eigendomsrechten ter zake van prestaties, die uitsluitend voor Gebruiker worden verricht, worden kosteloos aan Gebruiker overgedragen. Voor zover het betreft computersoftware, zullen de broncodes kosteloos aan Gebruiker worden overgedragen. De overdracht van deze intellectuele eigendomsrechten zullen op verzoek van Gebruiker zo nodig verder worden geformaliseerd.
Artikel 10 Keuring
- 10.1 Gebruiker is te allen tijde gerechtigd de Leverantie voorafgaande aan, tijdens dan wel na Levering te (doen) keuren, controleren en/of beproeven door Gebruiker zelf of door daartoe door Gebruiker aangewezen personen of instanties.
- 10.2 De kosten voor het keuren, controleren en/of beproeven zijn voor rekening van Leverancier. Indien een keuring, controle en/of beproeving door toedoen van Leverancier niet op het voorgenomen tijdstip kan plaatsvinden, dan wel indien een keuring, controle en/of beproeving moet worden herhaald, komen de daaruit voor Gebruiker voortvloeiende kosten eveneens voor rekening van Leverancier.
- 10.3 Keuren, controleren en/of beproeven van de goederen ontslaat Leverancier niet van enige (garantie)verplichting of aansprakelijkheid op grond van de Overeenkomst en/of deze Inkoopvoorwaarden en laat de verplichtingen van Leverancier, evenals de rechten van Gebruiker, conform de Overeenkomst onverlet.
- 10.4 Op eerste verzoek zal Leverancier toegang verschaffen aan Gebruiker of de door Gebruiker aangewezen personen of instanties tot de plaats van productie, bewerking of opslag.
- 10.5 Leverancier zal kosteloos zijn medewerking verschaffen aan de keuring, controle en/of beproeving en verstrekt daartoe voor eigen rekening de benodigde documentatie en inlichtingen aan Gebruiker.
- 10.6 Indien bij keuring, controle en/of beproeving de Leverantie geheel of gedeeltelijk wordt afgekeurd, zal Gebruiker dit Schriftelijk aan Leverancier melden. Alsdan is Leverancier in verzuim en zal hij voor zijn rekening en risico de tekortkoming(en) ongedaan maken voorafgaand aan de Levering dan wel binnen de door Gebruiker gestelde termijn, onverminderd het recht van Gebruiker vergoeding van de Schade te verlangen en/of de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden zonder dat Gebruiker tot enigerlei vergoeding van Schade jegens Leverancier gehouden is.
Artikel 11 Verpakking en transport
- 11.1 De goederen dienen behoorlijk te zijn verpakt zodat zij de plaats van bestemming in goede staat bereiken en dienen conform de voorschriften van Gebruiker te worden getransporteerd en gemerkt. Bij de goederen dient een gebruiksaanwijzing en een paklijst aanwezig te zijn waarop in ieder geval staat vermeld het ordernummer van Gebruiker alsmede het soortnummer, aantal(len), omschrijving(en) en de contactpersoon van Gebruiker. Leverancier is aansprakelijk voor Schade veroorzaakt door onvoldoende of ondeugdelijke verpakking.
- 11.2 Alle verpakkingen (uitgezonderd leenemballage) worden bij Levering eigendom van Gebruiker. Leenemballage moet als zodanig duidelijk door Leverancier worden gekenmerkt. Retourzending van leenemballage geschiedt voor rekening en risico van Leverancier naar een door deze op te geven bestemming.
11.3 Verwerking respectievelijk vernietiging van (transport)verpakkingsmaterialen is een verantwoordelijkheid van Leverancier. Indien op verzoek van Leverancier verpakkingsmaterialen worden verwerkt of vernietigd gebeurt dit voor risico en rekening van Leverancier.
Artikel 12 Ontbinding, opschorting en verrekening
- 12.1 Onverminderd de aan haar toekomende rechten, zoals het recht op schadevergoeding en zonder tot schadevergoeding jegens Leverancier gehouden te zijn, is Gebruiker gerechtigd om, zonder ingebrekestelling en zonder rechterlijke tussenkomst, met onmiddellijke ingang de Overeenkomst en alle daarmee samenhangende Overeenkomsten geheel of gedeeltelijk te ontbinden, onder meer indien:
- Leverancier enige verplichting op grond van de Overeenkomst en/of deze Inkoopvoorwaarden niet, niet tijdig of niet behoorlijk nakomt, ongeacht of de tekortkoming aan Leverancier kan worden toegerekend;
- ten aanzien van Leverancier faillissement of surseance van betaling is aangevraagd of uitgesproken/verleend, dan wel indien Leverancier een natuurlijk persoon is, schuldsanering is aangevraagd;
- de onderneming van Leverancier wordt ontbonden, geliquideerd of stilgelegd;
- beslag is gelegd op een deel van het vermogen van Leverancier; of
- Gebruiker gegronde redenen heeft om te vrezen dat Leverancier niet in staat is dan wel zal zijn om zijn verplichtingen voortvloeiende uit de met Gebruiker gesloten Overeenkomst(en) te voldoen en Leverancier op verzoek van Gebruiker niet of onvoldoende zekerheid stelt voor de nakoming van zijn verplichtingen.
- 12.2 Gebruiker is in de hiervoor vermelde gevallen evenzeer gerechtigd om haar betalingsverplichtingen op te schorten en/of de uitvoering van de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk op kosten van Leverancier aan derden over te dragen, zonder dat Gebruiker tot schadevergoeding jegens Leverancier gehouden is.
- 12.3 Alle vorderingen die Gebruiker in de gevallen bedoeld in dit artikel op Leverancier mocht hebben of verkrijgen, zullen terstond en volledig opeisbaar zijn.
- 12.4 Leverancier is niet gerechtigd de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, indien hij zelf reeds in verzuim is. Leverancier doet afstand van diens recht zich jegens Gebruiker op enig opschortingsrecht of verrekening te beroepen.
- 12.5 Leverancier vrijwaart Gebruiker voor alle aanspraken van welke aard dan ook die derden jegens haar geldend mochten maken ter zake van eventueel te lijden of geleden Schade als gevolg van een ontbinding van de Overeenkomst.
Artikel 13 Documentatie
- 13.1 Leverancier is verplicht bijbehorende documentatie (zoals, maar niet beperkt tot, documentatie met betrekking tot het onderhoud en bediening van de door Leverancier geleverde goederen) voorafgaande aan of tegelijkertijd met de Levering ter beschikking te stellen aan Gebruiker.
- 13.2 Gebruiker is vrij in het gebruik van deze documentatie, waaronder begrepen het vermenigvuldigen daarvan voor eigen gebruik.
Artikel 14 Aansprakelijkheid en verzekering
14.1 Leverancier is jegens Gebruiker of derden waarmee Gebruiker contracteert aansprakelijk voor alle Schade die het gevolg is van een gebrek in de Leverantie of die het gevolg is van een tekortkoming door Leverancier en/of derden die door Leverancier bij de uitvoering van de Overeenkomst worden betrokken, in de nakoming van de Overeenkomst.
- 14.2 Leverancier vrijwaart Gebruiker voor alle aanspraken van derden jegens Gebruiker op vergoeding van Schade op grond van aansprakelijkheid als bedoeld in het vorige lid van dit artikel. Onder aanspraken van derden jegens Gebruiker zijn ook begrepen aanspraken van derden op grond van productaansprakelijkheid voortvloeiende uit gebreken in de Leverantie. Deze vrijwaring geldt in het bijzonder ook indien Gebruiker niet aan haar verplichtingen jegens derden, zoals een contractspartij van Gebruiker, kan voldoen tengevolge van een tekortkoming van Leverancier en/of anderen die door Leverancier bij de uitvoering van de Overeenkomst worden betrokken, in de nakoming van de Overeenkomst.
- 14.3 Voor de toepassing van dit artikel worden personeel en medewerkers van Gebruiker tevens als derden aangemerkt.
- 14.4 Indien tijdens de uitvoering van de Overeenkomst Schade ontstaat, is Leverancier voortdurend verplicht tijdig de nodige maatregelen ter beperking van Schade en herstel daarvan te nemen, dan wel te doen nemen.
- 14.5 Leverancier zal zich ter zake zijn aansprakelijkheid op grond van de wet en/of Overeenkomst met Gebruiker voldoende verzekeren en verzekerd houden en voorts alle op normale voorwaarden verzekerbare risico’s in zijn bedrijfsvoering verzekeren en verzekerd houden. Op verzoek van Gebruiker verstrekt Leverancier onverwijld en kosteloos een gewaarmerkt afschrift van de polis en polisvoorwaarden, alsmede de bewijsstukken van (tijdige) premiebetaling. Leverancier zal zich onthouden van enige handelwijze of nalaten waardoor dekking onder de verzekering zal ontbreken. Onder de in dit artikellid bedoelde verzekeringsplicht valt in ieder geval het afsluiten van een verzekering voor productaansprakelijkheid.
- 14.6 Gebruiker is jegens Leverancier niet aansprakelijk voor enige Schade, direct of indirect en van welke aard dan ook, ongeacht de wijze waarop deze is ontstaan en de personen door wie de Schade is veroorzaakt.
- 14.7 In alle gevallen is de aansprakelijkheid van Gebruiker beperkt tot hetgeen waarvoor de verzekering van Gebruiker dekking biedt en is Gebruiker slechts gehouden de Schade te vergoeden tot maximaal het bedrag van de daadwerkelijke door haar verzekeraar gedane uitkering vermeerderd met een eventueel door Gebruiker te dragen eigen risico. De verzekeringspolis en de polisvoorwaarden zijn ter inzage beschikbaar ten kantore van Gebruiker.
Artikel 15 Risico- en eigendomsovergang
- 15.1 De eigendom en het risico van de goederen gaat over op Gebruiker op het moment van Levering respectievelijk bedrijfsklare oplevering daarvan tenzij Gebruiker Schriftelijk kenbaar heeft gemaakt dat de goederen niet worden goedgekeurd.
- 15.2 Leverancier garandeert dat Gebruiker de volledige en onbezwaarde eigendom van de geleverde goederen verkrijgt.
- 15.3 In geval Gebruiker aan Leverancier materialen, zoals grondstoffen, hulpstoffen, gereedschappen, tekeningen, specificaties etc. ter beschikking stelt ten behoeve van de nakoming van zijn verplichtingen, blijven deze eigendom van Gebruiker. Leverancier zal deze merken als eigendom van Gebruiker en afgescheiden bewaren van voorwerpen welke toebehoren aan hemzelf of derden. Zolang Leverancier materialen van Gebruiker onder zich heeft, is Leverancier aansprakelijk voor beschadiging of verlies hiervan, door welke oorzaak dan ook.
- 15.4 Het staat Gebruiker vrij de door Leverancier geleverde goederen te allen tijde te verkopen en/of te leveren aan derden.
- 15.5 Gebruiker is bevoegd te verlangen dat de overdracht van de eigendom van de goederen op een eerder tijdstip zal plaatsvinden dan op het moment van Levering. Leverancier zal de goederen alsdan herkenbaar merken als eigendom van Gebruiker en Gebruiker vrijwaren voor verlies, beschadiging en uitoefening van rechten door derden.
Artikel 16 Geheimhouding en verbod tot openbaarmaking
- 16.1 Leverancier garandeert te allen tijde (dus ook na beëindiging van de Overeenkomst) de strikte geheimhouding tegenover derden van alle bedrijfs- of andersoortige informatie met betrekking tot Gebruiker, alsmede aan Gebruiker gelieerde ondernemingen, die op enigerlei wijze te zijner kennis is gekomen of gebracht.
- 16.2 Het is Leverancier niet toegestaan om zonder voorafgaande Schriftelijke en uitdrukkelijke toestemming van Gebruiker op de Overeenkomst betrekking hebbende documenten te vermenigvuldigen of aan derden ter inzage te geven. Het is Leverancier evenmin toegestaan, zonder voorafgaande Schriftelijke en uitdrukkelijke toestemming van Gebruiker, enige vorm van publiciteit te geven aan de uitvoering van de Overeenkomst.
- 16.3 Leverancier verplicht ook de door hem ingeschakelde personeelsleden en derden tot de in dit artikel bedoelde geheimhouding.
- 16.4 In geval van overtreding van het in de vorige leden van dit artikel bepaalde verbeurt Leverancier aan Gebruiker een direct opeisbare boete van € 50.000,– per overtreding. Naast deze boete is Leverancier gehouden tot vergoeding van alle Schade en kosten welke Gebruiker lijdt of zal lijden als gevolg van overtreding van het in de vorige leden van dit artikel bepaalde.
Artikel 17 Personeel, hulppersonen, equipement en materialen
- 17.1 Door Leverancier bij uitvoering van de Overeenkomst ingeschakeld personeel en derden staan rechtstreeks onder toezicht en verantwoordelijkheid van Leverancier en dienen te voldoen aan door Gebruiker gestelde bijzondere eisen en bij afwezigheid daarvan aan de algemene eisen van vakbekwaamheid en deskundigheid. Leverancier, diens werknemers en door hem ingeschakelde derden zijn gehouden wettelijke veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften na te leven.
- 17.2 Indien naar het oordeel van Gebruiker sprake is van onvoldoende gekwalificeerd personeel/hulppersonen, dan is Gebruiker bevoegd de verwijdering van dit personeel/deze hulppersonen te gelasten en is Leverancier verplicht tot onverwijlde vervanging, met inachtneming van het bepaalde in lid 1 van dit artikel.
- 17.3 Leverancier vrijwaart Gebruiker voor alle aanspraken van welke aard dan ook die de door Leverancier ingeschakelde personeelsleden en/of hulppersonen jegens Gebruiker mochten laten gelden ter zake van eventueel te lijden of geleden Schade tijdens de uitvoering van de aan hen opgedragen werkzaamheden.
- 17.4 Leverancier draagt zorg voor al het voor de uitvoering van de Overeenkomst noodzakelijk gereedschap en ander materieel. Deze gereedschappen en ander materieel dienen te voldoen aan de vigerende veiligheidsvereisten. Het gebruik van gereedschap en ander materieel dat niet aan deze eisen voldoet, is verboden.
- 17.5 Artikel 15.3 van deze Inkoopvoorwaarden is eveneens van toepassing indien Gebruiker gereedschap en ander materieel aan Leverancier stelt.
- 17.6 Gebruiker heeft de bevoegdheid tot inspectie en keuring van alle door Leverancier bij uitvoering van de Overeenkomst te gebruiken goederen en tot identificatie van personeel en derden welke door Leverancier bij de uitvoering van de Overeenkomst worden betrokken.
- 17.7 Personeel of derden ingeschakeld door Leverancier, zijn in beginsel tijdens werkuren op het werkterrein beschikbaar, waarbij hun aan-/afwezigheid, vervanging en bereikbaarheid wordt geregeld in overleg met Gebruiker.
Artikel 18 Werkzaamheden op het terrein / in de gebouwen van Gebruiker
- 18.1 Leverancier dient zich voordat met de uitvoering van de Overeenkomst een aanvang wordt gemaakt op de hoogte te stellen van de omstandigheden op het terrein en in de gebouwen van Gebruiker waar de werkzaamheden moeten worden verricht.
- 18.2 Leverancier draagt er zorg voor dat zijn aanwezigheid, de aanwezigheid van zijn personeel en de aanwezigheid van de door de Leverancier ingeschakelde derden op het terrein en in de gebouwen van Gebruiker geen belemmering vormen voor de ongestoorde voortgang van de werkzaamheden van (personeel van) Gebruiker en door de Gebruiker ingeschakelde derden.
- 18.3 Leverancier, zijn personeel en door de Leverancier ingeschakelde derden dienen zich, voordat met de uitvoering van de Overeenkomst een aanvang wordt gemaakt, op de hoogte te stellen van de inhoud van de op het terrein en in de gebouwen van Gebruiker geldende voorschriften en reglementen.
- 18.4 Een exemplaar van voornoemde voorschriften en reglementen wordt op verzoek aan Leverancier ter beschikking gesteld door Gebruiker of wordt tijdens het bezoek van Leverancier vastgelegd in een werkvergunning welke voor akkoord dient worden getekend door het elk personeelslid van Leverancier of door de Leverancier ingeschakelde derde.
Artikel 19 Aansprakelijkheid bij aanneming van werk en/of inlening van personeel
19.1 Indien de Overeenkomst (mede) betreft:
a. het aannemen van werk door Leverancier; en/of
b. het inlenen van personeel waarop de Wet ketenaansprakelijkheid van toepassing is, gelden in aanvulling op de voorafgaande bepalingen, de navolgende bepalingen.
Verplichtingen Leverancier
- 19.2 Leverancier dient op eerste verzoek van Gebruiker aan Gebruiker te overhandigen:
- een staat waarop zijn vermeld de NAW-gegevens van alle personen die door Leverancier bij de uitvoering van de werkzaamheden direct of indirect worden ingeschakeld;
- de loonstaten van de onder sub a bedoelde personen;
- de NAW-gegevens van de partij bij wie de ondersuba bedoelde personen in loondienst zijn;
- indien en voor zover direct of indirect Zelfstandigen Zonder Personeel worden ingeschakeld, de geldige Verklaring Arbeidsrelatie (VAR-verklaring) winst uit onderneming (“wuo”) of directeur/grootaandeelhouder (“dga”) van deze personen dan wel de Beschikking geen loonheffingen indien de Wet Beschikking geen loonheffingen in werking is getreden, alsmede een kopie van een geldig identiteitsbewijs van de Zelfstandigen Zonder Personeel in de zin van de Wet op de identificatieplicht.;
- indien en voor zover de onder sub a bedoelde personen direct of indirect van een uitzendbureau worden ingeleend, een kopie van het certificaat als bedoeld in artikel 7:692 lid 2 BW;
- indien en voor zover de onder sub a bedoelde personen afkomstig zijn van buiten Nederland, informatie over de sociale verzekeringspositie van de betreffende personen en, indien een persoon sociaal verzekerd is gebleven in diens woonland, een kopie van een geldige E101-verklaring dan wel A1-verklaring;
- een kopie van een geldige tewerkstellingsvergunning alsmede een kopie van een geldige verblijfsvergunning, dan wel een kopie van een geldige GVVA, indien en voor zover de betreffende persoon dient te beschikken over deze documenten teneinde werkzaamheden in Nederland te mogen verrichten.
- 19.3 Leverancier ziet er op toe dat alle personen die door hem bij de uitvoering van de werkzaamheden direct of indirect worden ingeschakeld, zich te allen tijde kunnen legitimeren.
- 19.4 Het is Leverancier niet toegestaan personen in te lenen bij een uitzendbureau dat niet is gecertificeerd als bedoeld in artikel 7:692 lid 2 BW. Indien en voor zover Leverancier met toestemming van Gebruiker bij de uitvoering van de Overeenkomst direct of indirect derden inschakelt, staat Leverancier er voor in dat elke derde het in voorgaande volzin bedoelde verbod naleeft.
- 19.5 Leverancier dient op eerste verzoek van Gebruiker een actuele door de Belastingdienst afgegeven verklaring van het betalingsgedrag van Leverancier te overhandigen dan wel van de derden die door Leverancier met toestemming van Gebruiker zijn ingeschakeld.
- 19.6 Leverancier alsmede de derden die door Leverancier met toestemming van Gebruiker zijn ingeschakeld, dienen te beschikken over een G-rekening dan wel een depot aan te houden bij de Belastingdienst indien het depotstelsel is ingevoerd.
- 19.7 Leverancier staat jegens Gebruiker in voor de tijdige nakoming van al zijn verplichtingen voortvloeiende uit fiscale en sociale verzekeringswetgeving en voorts, voor zover van toepassing, de toepasselijke CAO stipt na te leven ten aanzien van de in lid 2 sub a van dit artikel genoemde personen. Leverancier is gehouden alle administratieve voorschriften na te leven die gelden op grond van de Invorderingswet 1990, de Uitvoeringsregeling inleners-, keten- en opdrachtgeversaansprakelijkheid 2004 en alle overige wettelijke voorschriften en toepasselijke regelgeving. Voor zover het niet naleven van vorenbedoelde voorschriften en/of regelgeving tot gevolg heeft dat Gebruiker door derden aansprakelijk wordt gesteld, vrijwaart Leverancier Gebruiker voor alle gevolgen van deze aansprakelijkheid.Leverancier is verder verplicht om in het geval dat Gebruiker op grond van de vigerende fiscale of sociale zekerheidswetgeving aansprakelijk wordt gesteld voor door Leverancier verschuldigde belastingen en/of premies, of de kans bestaat dat dit zal geschieden, Gebruiker te voorzien van alle mogelijke informatie teneinde Gebruiker in staat te stellen de claim af te weren dan wel de aansprakelijkheid te beperken.
- 19.8 Indien Gebruiker op grond van de vigerende fiscale of sociale zekerheidswetgeving aansprakelijk wordt gesteld en daardoor gehouden is niet betaalde (voorschot) premies, loonbelasting, inkomensafhankelijke bijdrage op grond van de Zorgverzekeringswet en/of omzetbelasting te betalen, heeft Gebruiker het recht het gehele bedrag (inclusief interest, boetes en juridische kosten), te vermeerderen met wettelijke rente vanaf het tijdstip van betaling door Gebruiker, te verhalen op Leverancier.
- 19.9 Indien Leverancier en/of de door hem ingeschakelde derden niet meer in staat is/zijn de verschuldigde (voorschot) premies, loonbelasting, inkomensafhankelijke bijdrage op grond van de Zorgverzekeringswet en/of omzetbelasting te voldoen waarvoor Gebruiker ingevolge de Wet Ketenaansprakelijkheid en/of Wet Inlenersaansprakelijkheid hoofdelijk aansprakelijk is of kan zijn, dient Leverancier binnen drie werkdagen vanaf de dag dat de betalingsonmacht is ontstaan Gebruiker daarvan op de hoogte te stellen, bij gebreke waarvan Leverancier jegens Gebruiker van rechtswege in verzuim is. Gebruiker is alsdan gerechtigd, zonder dat enige ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst is vereist, de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, onverminderd haar recht op schadevergoeding.
Facturering door Leverancier
- 19.10 Leverancier dient op zijn factuur, die dient te voldoen aan de eisen, voor zover toepasselijk, die artikel 35a van de Wet op de omzetbelasting 1968 daaraan stelt, duidelijk en overzichtelijk te vermelden:
- het bedrag van de factuur dat betrekking heeft op de loonsom;
- het loonheffingennummer van Leverancier;
- het nummer van de G-rekening dan wel het nummer van het door Leverancier bij de Belastingdienst aangehouden depot; en
- of de verleggingsregeling met betrekking tot de omzetbelasting al dan niet van toepassing is en indien de verleggingsregeling niet van toepassing is, het bedrag van de omzetbelasting en het omzetbelastingnummer;
- het nummer of het kenmerk van de overeenkomst tussen Gebruiker en Leverancier;
- het tijdvak of tijdvakken waarin de werkzaamheden hebben plaatsgevonden;
- de benaming of het kenmerk van het werk waarop de betaling betrekking heeft.
- 19.11 Indien een of meerdere van de in lid 1 sub a van dit artikel bedoelde personen direct of indirect worden ingeleend van een uitzendbureau, dient Leverancier in aanvulling op het voorgaande lid op zijn factuur te vermelden:
- a. het bedrag aan omzetbelasting dat betrekking heeft op het inlenen;b. het loonheffingennummer van het uitzendbureau;
- c. hetomzetbelastingnummervanhetuitzendbureau;
- d. het nummer of kenmerk van de overeenkomst tussen Leverancier en de derde..
- 19.12 Gebruiker is gerechtigd om facturen die niet aan het bepaalde in dit artikel voldoen aan Leverancier te retourneren. In een dergelijk geval kan geen sprake zijn van enige betalingsverplichting van Gebruiker richting Leverancier ter zake van de geretourneerde factuur.
Betaling
- 19.13 Gebruiker is gerechtigd de betaling van een factuur op te schorten indien Leverancier aan Gebruiker niet heeft aangetoond dat hij aan alle personen die door hem bij de uitvoering van de werkzaamheden zijn betrokken het hen toekomende salaris heeft uitbetaald en/of niet heeft aangetoond dat de voor deze personen verschuldigde (voorschot) premies, loonbelasting inkomensafhankelijke bijdrage op grond van de Zorgverzekeringswet en/of omzetbelasting zijn afgedragen, dan wel dat Leverancier naar het oordeel van Gebruiker niet voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat door Leverancier hieraan zal worden voldaan.
- 19.14 Gebruiker is gerechtigd de door Leverancier ter zake van het werk verschuldigde (voorschot) premies, loonbelasting, inkomensafhankelijke bijdrage op grond van de Zorgverzekeringswet en/of omzetbelasting waarvoor Gebruiker ingevolge de vigerende fiscale en /of sociale verzekeringswetgeving hoofdelijk aansprakelijk is of kan zijn, in te houden en namens Leverancier rechtstreeks aan de betrokken instanties te voldoen of deze (voorschot) premies, loonbelasting, inkomensafhankelijke bijdrage op grond van de Zorgverzekeringswet en/of omzetbelasting aan Leverancier te voldoen door storting op diens G-rekening dan wel in het door Leverancier bij de Belastingdienst aangehouden depot. Het te storten bedrag zal ten minste 25% van de factuursom bedragen (dan wel 20% indien de verleggingsregeling voor de omzetbelasting van toepassing is). Voor zover betaling door Gebruiker op de G-rekening dan wel op de rekening van de betrokken instantie of het depot bij de Belastingdienst heeft plaatsgevonden, komt dit in mindering op het bedrag vermeld op de factuur van Leverancier en zal deze betaling Gebruiker onverwijld kwijten van haar betalingsverplichting op grond van de factuur.
- 19.15 Gebruiker is gerechtigd het in te houden c.q. te storten bedrag aan (voorschot) premies, loonbelasting, inkomensafhankelijke bijdrage op grond van de Zorgverzekeringswet en/of omzetbelasting waarvoor zij ingevolge de vigerende fiscale en/of sociale verzekeringswetgeving hoofdelijk aansprakelijk is of kan zijn, te wijzigen indien Gebruiker op grond van de haar ter beschikking staande gegevens redelijkerwijs tot het oordeel kan komen dat Leverancier een hoger bedrag aan premies, loonbelasting, inkomensafhankelijke bijdrage op grond van de Zorgverzekeringswet en/of omzetbelasting verschuldigd zal zijn dan door Leverancier is aangegeven. Gebruiker zal Leverancier van deze wijziging Schriftelijk in kennis stellen.
Artikel 20 Geschillen
- 20.1 Geschillen tussen Partijen, daaronder begrepen die welke slechts door één der Partijen als zodanig worden beschouwd, zullen zoveel mogelijk door middel van goed overleg tot een oplossing worden gebracht.
- 20.2 Indien Partijen niet tot een oplossing komen, zullen de geschillen bij uitsluiting worden berecht door de bevoegde rechter van de rechtbank Gelderland – locatie Arnhem, onverminderd het recht van Gebruiker om Leverancier te dagvaarden voor de volgens de wet bevoegde rechter.
Artikel 21 Toepasselijk recht
21.1 Op alle Overeenkomsten waarop deze Inkoopvoorwaarden van toepassing zijn, is Nederlands recht van toepassing. De bepalingen van het Weens Koopverdrag zijn niet van toepassing.
Artikel 22 Inwerkingtreding
22.1 Deze Inkoopvoorwaarden treden in werking op 20 november 2014 en zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30145272.
Deze pagina is ook beschikbaar in de volgende talen: Spaans
Interessante links
Interessante links wellicht? Veel plezier op deze site :)Pagina’s
- About Us
- Afrekenen
- Algemene Voorwaarden
- Contact
- Gerecyclede duurzame muurverf en duurzame chemie
- Inkoop Voorwaarden
- Inter-GreeN Impact
- Login as professional
- Meer over
- Mijn account
- Nieuws
- online verf bestellen
- Privacy Policy
- Register as Professional
- Shop
- Shop
- Terugbetaal- en retourneringsbeleid
- Verdunners en oplosmiddelen
- verfshop online voor hoogwaardige en duurzame verf
- Verkooppunten
- Wij recyclen ongebruikte verf en maken er nieuwe duurzame verf van
- Winkelmand