Inhoudsopgave

  7 t/m 13 maart 2022: Week van de AfvalHelden

  Inhoudsopgave

   Van 7 tot en 13 maart is het de Week van de AfvalHelden. In deze week staan alle medewerkers uit de afvalbranche centraal. Dagelijks zetten zij zich in om onze straten netjes te houden, afval op te halen en om te zetten naar nieuwe grondstoffen en producten. Het zijn de Helden, met hoofdletter H, die zich dagelijks in de praktijk inzetten in de gehele afvalketen.

   Het gaat om werk wat er echt toe doet en dat nodig is om de samenleving draaiende te houden. Nuttig werk, waarvoor kennis en professionaliteit nodig zijn. Inzameling, groenbeheer, reiniging en verwerking: de mannen en vrouwen die dit werk doen zijn onmisbaar en verdienen een pluim. In de Week van de AfvalHelden geven vele gemeenten, organisaties en bedrijven in het hele land hun 30.000 werknemers extra waardering.

   De Week van de AfvalHelden vond in 2021 voor het eerst plaats en is een initiatief van de brancheorganisaties NVRD, Vereniging Afvalbedrijven, TLN en O&O fonds GOE, die gaan over afval, reiniging, transport en verwerking in Nederland.

   Ook de professionals van InterCheM zetten zich dagelijks in voor een schone en duurzame wereld. Uiteraard bedanken wij onze chauffeurs die dagelijks het afval inzamelen bij al onze klanten door heel Nederland. Onze heftruck chauffeurs die zorgen dat iedere afvalstroom op de juiste manier op de juiste plek komen. De technische dienst die alles draaiende houden. De collega’s die het afval sorteren en controleren op bruikbaarheid. Onze laboranten die het afval analyseren, onze verwerkers die het afval weer omzetten naar nieuwe producten, en met hen nog vele andere. Zij zorgen er samen, met alle andere collega’s binnen InterCheM, voor dat uw afval veilig wordt verwerkt en nog beter, wordt hergebruikt en gerecycled!