Afvullen A5

Een duurzame verf voor Sikkens

Bijna ieder huishouden heeft verfresten staan, waarvan 40% geschikt is voor hergebruik. Echter wordt hier slechts 1% van gerecycled. Dagelijks houden wij ons bezig om te zorgen dat er zo min mogelijk bij het afval belandt. Hierom zijn wij dan ook zeer trots op onze samenwerking met Sikkens en het product dat wij samen hebben mogen realiseren.

 

De Alpha Recycle mat


De Alpha Recycle mat is een product ontwikkeld door Sikkens, in samenwerking met InterCheM en Inter-GreeN. De mat bestaat voor 35% uit gerecyclede verf. Verfproducent AkzoNobel is zich bewust van het feit dat we duurzamer moeten gaan leven om het milieu te sparen. Onder de naam Sikkens willen zij hun bijdrage leveren aan een beter milieu. Door de ervaring van Sikkens in het produceren van verf en de ervaring van InterCheM met het ophalen en hergebruiken van verfafval, is er een duurzaam en kwalitatief goed product op de markt gebracht. “Zo denken wij dat we met dit product een geweldige oplossing hebben voor het probleem wat verfafval heet” zegt C. Hoddenbagh (Sr. Brand manager Sikkens).

 

Welk proces gaat er vooraf aan een gerecycled product?


InterCheM verzamelt door heel het land (witte) verfresten, zodat deze restanten niet bij het afval belanden. Vervolgens worden de verfrestanten gesorteerd, gefilterd en de bruikbare verfrestanten bewerkt om er een hoogwaardige gerecyclede verf van te maken. Doordat ieder verfblik uitgebreid getest wordt, kan Sikkens de kwaliteit die wij van ze gewend zijn blijven waarborgen.

Zo denken wij dat we met dit product een geweldige oplossing hebben voor het probleem wat verfafval heet

C Hoddenbagh
Sr. Brand Manager bij Sikkens