Evolve_Linkedin_winner

de Nordsjö Evolve Recycled voor Scandinavië

Overal ter wereld zijn onderwerpen als duurzaamheid, recycling en milieubewustzijn momenteel erg populair, en dat geldt ook voor de Scandinavische landen. In samenwerking met Nordsjö hebben wij de Evolve Recycled ontwikkeld: een baanbrekende, volledig matte muur- en plafondverf die maar liefst 35 procent gerecyclede verf bevat.

 

De Nordsjö Evolve Recycled


De Nordsjö Evolve Recycled is een muur- en plafondverf bestaand uit gerecyclede verf. Het product is verkrijgbaar in het wit en kan worden gebruikt zoals hij is, maar het is ook mogelijk om de verf te kleuren in een van de 14 best verkopende witte en lichtgrijze kleuren van Nordsjö. De verf bevat 35% gerecyclede verf en 65% nieuwe grondstoffen. Sinds het begin van dit jaar wordt de Nordsjö Evolve Recycled aangeboden in bouwmarkten in Scandinavië, met als doelgroep de consument. De verf vermindert niet alleen de hoeveelheid verf die wordt verspild en gestort, maar vermindert ook de CO2-voetafdruk met 21%, in vergelijking met de Nordsjö Original Plafond- en muurverf volledig mat 3.

 

Het proces achter de Nordsjö Evolve Recycled


Het eindproduct doorloopt een uitgebreid proces om de kwaliteit te waarborgen. InterCheM zamelt verfresten in door heel Nederland om te voorkomen dat deze bij het afval belanden. De ingezamelde verfresten worden gesorteerd en gefilterd op bruikbaarheid. De bruikbare verfresten worden vermengd met nieuwe grondstoffen om de kwaliteit van de verf te waarborgen en een hoogwaardig gerecycled product te produceren. Elk blik verf wordt uitgebreid getest om de kwaliteit te garanderen die consumenten gewend zijn van Nordsjö.

 

De Nordsjö Evolve Recycled:

  • Bevat 35% gerecyclede verf

  • Geschikt voor binnenmuren en plafonds

  • Geeft verfafval een tweede leven

  • Moderne volledig matte afwerking

  • 2-in-1 basis- en toplaag in één

  • Uitstekende dekking

  • Gemakkelijk aan te brengen

  • Lagere ecologische voetafdruk

  • Verpakking van deels gerecycled plastic

  • Eerste stap naar een circulaire economie voor verf


Bovendien is het product genomineerd voor een product award van Nordbygg, een beurs en de grootste ontmoetingsplaats voor de bouwsector in Scandinavië. Op 25 april 2024 heeft de Nordsjö Evolve Recycled de prijs voor het meest innovatieve, en nieuwe product van het jaar gewonnen, de gouden medaille.

Elk jaar worden er grote hoeveelheden consumenten- en professionele verf verkocht en veel verf wordt ingeleverd bij recyclingstations voor vernietiging. Door Nordsjö Evolve Recycled te introduceren, kunnen we een deel van deze verfresten gebruiken, de ecologische voetafdruk verkleinen en onze klanten een nieuwe optie bieden.

L. Forslund
Nordic Brand Manager bij Nordsjö